Robotmánia

Magyarországon lesz olimpia, de nem akármilyen

2017. március 25. - Forgács Benjámin

Sőt nem is az első ilyen rendezvény, hiszen már 6. éve kerül megrendezésre Hajdúböszörményben a Robotolimpia , melyen a rendezvény nevéből is adódóan nem emberek, hanem robotok versenyeznek majd egymással. Ebben az évben a verseny május 27-én lesz, melyre már megkezdődtek az előkészületek. 

 

logo_masolata.png

5 versenyszám

Akadályfutás, célbadobás, labirintus, szumó és műlesiklás. Ezek azok a versenyszámok amelyekben versenyezhetnek a robotok egymással. Fontos tudni, hogy a versenyszámok bármelyikére lehet nevezni
e egy csapatnak (bármilyen kombináció lehetséges),  viszont mindegyik versenyszámban az általuk épített robottal kell résztvenniük, átépítés csak a célbadobásnál megengedett, de ott is csak annyi, hogy a dobókar felhelyezésre kerülhet a robotra. A robot megtervezése nagy kihívást jelent azon csapatok számára, akik mindegyik versenyszámban részt szeretnének venni.

Autonóm robotok

Az olimpián csak olyan robotok versenyezhetnek, amelyeket a diákok programoztak és emberi beavatkozás nélkül képesek elvégezni a feladataikat. Mindezt úgy teszik, hogy a robotok különböző érzékelőkkel vannak ellátva, melyek figyelik a környezeti paramétereket, így hozvameg a döntéseket.

Idén lesz a 6.

Már hatodik alkalommal lesz megrendezve a Robotolimpia, melyre nagy szeretettel várják a nézőket. Számukra belépés díjtalan. A rendezvényen a csapatok ingyen vehetnek részt, viszont regisztrálniuk kell a Robotolimpia versenykiírásában lévő módon. Addig is nézzétek meg a tavalyi összefoglaló videót!

Weboldal: https://bighb-web.sharepoint.com/robot/robot.aspx

A tavalyi verseny összefoglalója 

Tintapatron

A bejegyzés trackback címe:

https://robotmania.blog.hu/api/trackback/id/tr1512368571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása